3 Şubat 2015 Salı

RAMEN TARİFİ

Evet. Şimdiki tarifim ramen. Ramen Kore asıllı Japonya'da ünlü bir noodle çorbasıdır. Noodle kıvırcık makarnaya benzer bir eriştedir. Büyük marketlerden kolayca temin edebileceğiniz gibi yerine spagetti de kullanabilirsiniz ama noodle'lar porsiyon porsiyon ayrıldıkları için spagetti de miktarı ayarlamak sorun olabilir. Ayrıca bu tarif klasik yemeklerden sıkılan insanlar için ideal bir tarif.

Malzemeler ( iki kişilik)
-1 dilim trenç nuar
-yaklaşık 13cm lik ince uzun kesilmiş bir pırasa veya yarım daire şeklinde kesilmiş soğan
-2 su bardağı su
-1 1/2 çay bardağı soya sosu
-bir tutam pul biber
-2 adet yumurta
-sıvı yağ

Yapılışı
Şimdi. Bu tarife etlerle başlayalım. Düdüklü tencerenin içine iki yemek kaşığı ayçiçek yağını koyun ve altını yakın. Etleri içine atın ve iki taraflarını hafifçe kızartın. 2 su bardağı suyu pırasaları pul biberi ve 1.5 çay bardağı soya sosunu ekleyin ve kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Bir yandan da bir tencerenin içinde su kaynatın ve içine yarım çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz ekleyin. Su kaynadığında içine iki top noodle atın ve karıştırın. Bir yandanda kenarda iyice kaynattığınız suya yumurtalarınızı kaşıkla koyun. Burada kaşıkla koymanız önemli çünkü ısıyı önce kaşık karşılayarak yumurtaların çatlamasını önler. Yumurtaları kaynar suda 6 dakika kaynadıktan sonra çıkarın ve soyun. Çıkardığınız etleri lokmalık parçalara bölün. Kâselere noodle'ları bölüştürün üstlerine birkaç damla yağ koyun ve karıştırın. Üstlerini geçecek kadar suyundan koyun üstüne etleri paylaştırın. Üstlerine ince ince kesilmiş pırasadan koyun onun da üstüne ikiye kestiğiniz yumurtaları koyun ve üstlerine tuz serpin. Bu yemeği yanında çubuklar ve bir kaşıkla servis ederler ama siz çubuk yerine çatalda kullanabilirsiniz.
AFİYET OLSUN

2 yorum: