17 Mayıs 2015 Pazar

NEWYORK CHEESECAKE

Evet arkadaşlar bu sefer sizlere "NEWYORK CHEESECAKE" yapacağız. Bu tarif araştırmalarım ve iki kere denemem sonucunda ortaya çıkmış bir tarif. Ayrıca bana ve aileme sevmediğimiz cheesecake'i sevdirdi. umarım sizde beğenirsiniz şimdiden afiyet olsun.


MALZEMELER
-600 GR krem peynir
-2 veya tercihen 1/5 su bardağı şeker
-1 paket petit beurre (orijinal olarak graham cracker kullanılıyor bulabilirseniz kullanabilirsiniz)
-150-200 gr eritilmiş tereyağı
-3 yumurta
-2 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özütü veya bir vaniya çubuğunun tohumları
-1.5 çay bardağı krema

NOT: eğer bir stand mikseriniz varsa çok işinize yarayacaktır. Eğer imkanınız varsa bir tanesini satın almanızı öneririm


YAPILIŞI
Bir kaba krem peynir ve şekerinizi koyup (stand mikseriniz varsa yumuşak hamur yoğutma ucuyla) çırpmaya başlayın. Pürüzsüz güzel bir kıvama geldiğinde çırpıcıyı en yavaş haline getirin ve yumurtaları teker teker yedirerek ekleyin. yumurtalarla aynı anda vanilyanızı ve kremayı ekleyin. Bu sırada bisküvileri bir buzdolabı poşetine koyup bir merdaneyle parçalayın bir kaba koyup eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Yağlı pişirme kağıdı koyduğunuz klipsli fırın kabının içine bisküvilerinizi koyup bir bardakla bastırıp sıkıştırın.Fırın kabının altını alüminyum folyoyla kaplayın. Üstüne hazırladığınız kremalı karışımı koyun. Bir fırın tepsisine yerleştirip tepsiye su koyun. 100c de ısıttığınız fırında üstü güzelce sararana kadar pişirin ve çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN

NOT: yemeklerimle ilgili yorumlarınızı veya istediğiniz yemekleri yorumlarda belirtirseniz mutlu olurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder