MALZEMELER
-600 GR krem peynir
-2 veya tercihen 1/5 su bardağı şeker
-1 paket petit beurre (orijinal olarak graham cracker kullanılıyor bulabilirseniz kullanabilirsiniz)
-150-200 gr eritilmiş tereyağı
-3 yumurta
-2 paket vanilya veya 1 çay kaşığı vanilya özütü veya bir vaniya çubuğunun tohumları
-1.5 çay bardağı krema
NOT: eğer bir stand mikseriniz varsa çok işinize yarayacaktır. Eğer imkanınız varsa bir tanesini satın almanızı öneririm
YAPILIŞI
Bir kaba krem peynir ve şekerinizi koyup (stand mikseriniz varsa yumuşak hamur yoğutma ucuyla) çırpmaya başlayın. Pürüzsüz güzel bir kıvama geldiğinde çırpıcıyı en yavaş haline getirin ve yumurtaları teker teker yedirerek ekleyin. yumurtalarla aynı anda vanilyanızı ve kremayı ekleyin. Bu sırada bisküvileri bir buzdolabı poşetine koyup bir merdaneyle parçalayın bir kaba koyup eritilmiş tereyağıyla karıştırın. Yağlı pişirme kağıdı koyduğunuz klipsli fırın kabının içine bisküvilerinizi koyup bir bardakla bastırıp sıkıştırın.Fırın kabının altını alüminyum folyoyla kaplayın. Üstüne hazırladığınız kremalı karışımı koyun. Bir fırın tepsisine yerleştirip tepsiye su koyun. 100c de ısıttığınız fırında üstü güzelce sararana kadar pişirin ve çıkarıp oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında soğutup servis edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
NOT: yemeklerimle ilgili yorumlarınızı veya istediğiniz yemekleri yorumlarda belirtirseniz mutlu olurum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder